Empathie – Wat je moet weten

Persoonlijk en empatisch

 

 

 

 

Empathie is een vaardigheid die nodig is voor het opbouwen van relaties. Het is het vermogen om anderen te observeren, te begrijpen en zich tot anderen te verhouden (Empathie: “Lees de non-verbale gezichtsuitdrukking van de ander, zijn lichaamshouding, de emotionele omgeving van ons, de intellectuele en creatieve geesten”). In staat zijn verder te kijken dan de dingen vanuit de perceptie waarvan de ander ziet. ~John Dennis~

Empathie vereist dat we ons inleven in wat we zien. Dit vereist dat we buiten onze eigen baan en ons eigen perspectief treden en onze horizon verbreden om het hele plaatje te zien. Empathie vereist dat we iets horen dat we niet duidelijk kunnen horen. Dit vereist dat we handelen naar de informatie die we ontvangen.

Empathie Als je je in iemand inleeft, zijn er een paar dingen die je kunt doen:

o Let op wat er gezegd wordt.

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar er zijn veel mensen die deze stap moeilijk vinden. Hoe vaak is een situatie niet anders gelopen en toch heb je het gevoel dat je precies wist hoe het zou aflopen. MijnFalen om bij de onthullingen te blijven van bezienswaardigheden onderzoeken of geluisterd doeleinden betekent vaak dat kansen me voorbij de voordeur. Bijv. U krijgt de grote baan en de deur gaat een paar meter open maar de persoon die het meest gekwalificeerd is… neemt de baan niet vanwege uw kwalificaties en ervaring. Het bedrijf kan je nood sluiten maximMIl hoe dit kan gebeuren.

o Interesse tonen in iemands probleem.

Dit is een daad van zorgzaamheid. Maar op zich is het waar dat door belangstelling te tonen voor iemands probleem, je in wezen empathie toont. En verder gaan dan medeleven en in empathie komen, betekent dat het leed van de persoon ook in het lijden wordt gedragen.

o Tijd doorbrengen met de persoon.

Dit is een zeer moeilijke stap voor veel mensen. Het vereist dat je luistert naar mensen die over hun gevoelens of gedachten praten. Het betekent dat je hun emoties moet begrijpen en weten of wat je aanbiedt wel de juiste redenen heeft. Mensen hebben het druk met hun dagelijkse leven, of ze nu over de winkelvloer slenteren, aan het werk zijn of met een vriend praten. Door tijd met de persoon door te brengen, vermijd je al het andere als de persoon je op dit moment kan helpen.

Empathie en respectEmpathie is het vermogen om informatie van een ander op te pikken en hem tegelijkertijd bewust te maken van zijn probleem. Dit stelt de persoon in staat zich open te stellen en te communiceren op een manier die hen laat denken: “Wat kan ik doen om het probleem op te lossen?” Het is van belang om het verschil te begrijpen tussen mensen op de hoogte houden en/of in staat stellen om hun problemen op te lossen met wat ze hebben, vooral wanneer het gaat om dreigen, schreeuwen of op die manier gezien of gezien worden. Er is een verschil tussen communicatie ter informatie en communicatie ter bewustmaking of empathische zorg.Het wordt respectvol en vakkundig gedaan zodat de persoon zich niet alleen voelt met de gevolgen of enig risico voor zijn omstandigheden.

Een voorbeeld van de effectiviteit van empathie is gebaseerd op een klassieke waarheid als een koe:

Als je met iemand spreekt die niet naar je wil luisteren, zal hij vaak naar huis gaan.

Als u met iemand spreekt die u informatie wil geven, hij heeft tenslotte consideratie met u, zal hij vaak bij u blijven.

Hetzelfde gebeurt met degenen die actief betrokken zijn en luisteren. Als zij het niet naar hun zin hebben, gaan ze misschien weg.

“En je geduld is als een uitgerekt elastiekje. Het moet voortdurend worden versterkt, zodat het onderweg niet breekt en zodat je geen ongewenste suggesties terugkrijgt. Het is altijd beter om nuttige suggesties met waardering te ontvangen dan met kritiek, want mensen voelen zich graag gewaardeerd.” ~Ekman, Daniel. Psychologie van Empathie.

Dit citaat is een mooie herinnering over het vermogen van empathie, maar wat kan er nog meer gezegd worden om het te beschrijven?

lees meer:

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.