Mindfulness

Mindfullness Tilburg

Mindfulness is een eenvoudig maar krachtig hulpmiddel voor mindfulness dat ideaal is om te gebruiken wanneer u zich uitgeput, bezorgd, uitgeput, depressief of onder dwang voelt. Het is gratis, eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken en kan overal en altijd worden gebruikt, in de wereld van je geest.

Onze geest is als een woedende bosbrand, op het randje van controle. We moeten de controle terugbrengen in onze geestvuren, zodat we rust kunnen vinden te midden van de drukte. Net als een moeder met haar baby thuis, kunnen we nergens anders zijn dan in onze geest en op elk moment. Onze geest heeft ons nodig om kalm te zijn en het heeft ons nodig om kalm te zijn om zijn doel te bewijzen.

De beoefening van mindfulness is perfect voor het dagelijks leven en brengt veel voordelen met zich mee. Het is zo gemakkelijk te leren en het is gratis. Het wordt beschouwd als een hulpmiddel om ons te helpen kalmer te zijn door zijn prachtige kalmerende eigenschappen. Mensen uit verschillende lagen van de bevolking hebben de oefening nuttig gevonden bij het verminderen van stress en het verbeteren van hun fysieke en emotionele gezondheid, onder andere.

In een notendop, mindfulness is de oefening van focussen en proberen te focussen op het hier en nu. Het gaat erom dat je je volledig focust op wat er werkelijk gebeurt in het huidige moment. Feit is dat als je 10 minuten stil zit en niets doet, je geest afdwaalt naar de essentiële taken zoals wassen, lunchen, enz. Als je geest eenmaal bij de basis begint, leidt dit je onvermijdelijk naar het onkruid. Mindfulness is de praktijk van het observeren van je ongecontroleerde gedachten, en het laat je niet dieper in je gedachten zinken, het dwingt je eerder om gefocust te blijven.

Als je iemand bent die deze wereld wil betreden, maar niet weet waar te beginnen, dan zou het nuttig zijn om een ​​basiscursus te volgen, zoals Seeds of Life. Via dit programma leer je nuttige meditatietechnieken en heb je de mogelijkheid om op meditatieretraite te gaan. Hierdoor zul je leren dat de wereld van de geest vluchtig is en voortdurend verandert. Daarom is het absoluut noodzakelijk om met de stroom van de adem mee te gaan als de basis van je meditatiebeoefening.

Er is een verhaal in het oude India van een wijze die bij de Cidambaram-tempel in Pondicherry, India zit. De krachtige rook van de heilige tempel zou hem elke keer dat hij in de buurt van de tempel kwam in slaap doen vallen. Op een dag was hij bang en hij ging naar een man die een groot meester in meditatie was. 'Ik ben bang dat je al mijn beste vrienden weghaalt en me met rust laat', zei hij. 'Maar je kunt niet verliezen, mijn vriend. Loop naar de tempel.'

De wijze ging en ging op dezelfde plek zitten. Hij sloot zijn ogen en begon rustig weg te lopen. Terwijl hij bleef zitten, bleef de man lopen, zelfs toen hij de steile heuvel opliep, over de rotsachtige plaatsen, en uiteindelijk bij de tempel kwam.

Toen hij daar aankwam, glimlachte de man en vroeg: "Wat is je naam?"

'Hum,' antwoordde de wijze, niet wetende wat er aan de hand was.

"Ik ben Ved." hij zei. "Noem me Ved."

The sage nodded and opened his eyes, looking around. He couldn't see the man, but he could tell that the man was seeing the world through his closed eyes.

"Who are you?" Ved asked the man.

The man was silent. "I am your friend." he said.

Ved was puzzled. "I see this man you like very much, but he is not you. Are you a man or a dog, my friend?"

"I am a man," the man said, smiling. "I have come to end this illusion of duality and shame. If you listen to my story, it would be very difficult for you to find an evil anywhere in my heart."

"This is wonderful," Ved said. "I only wonder – when this man first appeared before me, he told me that he was a dog named Veedu. How did he get such a beautiful name?"

"Alle hemelen differentiëren, maar ik differentieer. Hij vertelt over mij dat ik de zoon ben van een asura genaamdesshambyanyapeethat, die ik heb gekregen door de uitwisseling van mijn bloed op het slagveld als een menselijke soldaat voor de generaal van de Asura-natie. Hij zegt dat ik, ook veel Asura hebben gedood en veel vrouwen als zijn gastheer hebben genomen."

'Zijn bedrog is zo charmant,' zei Ved, die zijn schok niet kon verbergen. "Je bent zo'n dwaas, met je woorden en daden. Je gelooft echt dat je een man bent."

"Ben ik een man of ben ik?" vroeg hij herhaaldelijk aan de wijze.

'Van dit moment weet ik het niet,' zei de wijze man. 'maar dit weet ik. Ik zal de kloof links en rechts van mij houden.'

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.