Waardoor wordt de voet uitgelijnd?

Medisch pedicure Schiedam

 

 

 

Als je een pedicure salon binnenloopt, is het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt: “dat doet pijn”, toch? Voor iemand die nog nooit een pedicure heeft gehad, komt dat waarschijnlijk niet meteen in je op. Maar de waarheid is dat het bij iedereen pijn doet, en dus ook bij de pedicure. De medische wereld vindt het vaak vanzelfsprekend en maakt het probleem vaak erger door de conditie van de pijn niet te behandelen in relatie tot de behandeling, omdat ze ervan uitgaan dat de pijn gewoon een gevolg van de behandeling is.

Vooral bij mensen met zenuwaandoeningen moeten deze scheefstanden worden gecorrigeerd om het lichaam ten goede te komen. Het lichaam is zo ontworpen dat het optimaal kan presteren, en wanneer de uitlijning van de voet, de tenen en de enkels goed is, kunnen alle delen van het bewegingsapparaat en het neurologische systeem optimaal functioneren. Wanneer het zenuwstelsel zijn taak zo goed mogelijk kan vervullen, kan de gezondheid worden gehandhaafd en ziekte worden voorkomen, in plaats van het omgekeerde.

De stand van de voet op de grond is van doorslaggevend belang voor de gezondheid van het lichaam en vaak ook voor het risico om veel meer problemen te veroorzaken of te verspreiden. Het hele lichaam wordt in een natuurlijk evenwicht gehouden door de structuur van de aarde en door afzettingsgesteenten en grondwaterlagen.

Bij mensen met zenuwaandoeningen kan de stand van één voet of van beide voeten scheef zijn. Wat veroorzaakt een verkeerde stand van de voet?

1) Overpronatie van de voet waardoor het enkelbot op het scheenbeen wordt gedrukt, waardoor de enkel nog schever komt te staan.

2) Onderpronatie, die optreedt wanneer de voetboog zakt en de voet naar binnen rolt in de enkel.

3) Een scheefstand van de kniecentra en spreiding van de gewrichten die de centrale druk in het kniegewricht bepaalt.

4) Zwakke banden die de botten van de voet en de enkel in hun juiste positie houden.

5) Elk ander fysiek of chemisch trauma dat de uitlijning van de beenderen beïnvloedt.

6) Erfelijkheid die de persoon verwijdert van de natuurlijke Perfecte uitlijning.

De stand van de enkel en de knie tijdens de kinderjaren kan van invloed zijn op de ontwikkeling van onevenwichtigheid later in het leven. Pons, twaalfvingerige darm, grote teen, plantaire fascie en fascia zijn alle betrokken bij heupgewrichts- en enkelgewrichtsproblemen en helpen zo te verklaren waarom deze aandoeningen zo vaak voorkomen bij oudere mensen. Na bestudering van de nomenclatuur uit ziekenhuisdossiers begrijpt een Nederlands arts-onderzoeker nu dat 86% van de diabetici last heeft van recles en pijnen in de voeten.Ook melden veel diabetici pijn in de voeten die enkele uren na elke maaltijd aanhoudt. De Nederlandse onderzoekers hebben deze kwalen onderzocht omdat in hun land is gebleken dat diabetici tweemaal zoveel kans hebben op voetproblemen als anderen; zelfs nadat zij zijn afgevallen. Hun onderzoek naar de oorzaken van de toename van voetproblemen omvatte onderzoek naar perifere neuropathie, pijn, tekenen van neuropathie, lopen en symptomen, epidemiologie van perifere neuropathie en een nieuwe beoordeling van de factoren die bijdragen aan het risico op het ontwikkelen van perifere neuropathie.Het Nederlandse team heeft zes factoren geïsoleerd die bijdragen aan het risico op het ontwikkelen van perifere neuropathie. Deze zijn:

a) ongezonde voeding;b) een voorgeschiedenis van gastro-intestinale decongestieve therapie, moeilijkheden met slikken, cialine bij elke dosis, ivalenesinhibitor therapie, of allergische reacties;c) infectie;d) hypertensie;e) auto-immuniteit.

Na het vaststellen van een correlatie tussen de variabelen – ongezondheid, voorgeschiedenis van gastro-intestinale decongestieve therapie, moeilijkheden met slikken, cialin bij elke dosis, ivalenesinhibitor therapie, of allergische reacties – ontwikkelde het Nederlandse team een behandelingsplan.

lees meer:

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *