Wat veroorzaakt evenwicht

 

Evenwichtsklachten

 

 

 

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken. Vele daarvan komen bij veel mensen voor. Verlies van perifeer zicht is de meest voorkomende oorzaak bij ongeveer 77% van de patiënten. Dan zijn er nog ongeveer 24% die andere oorzaken hebben.

We gaan ons richten op de meest voorkomende evenwichtsklachten, omdat die zo veel voorkomen. Dat zijn duizeligheid, licht in het hoofd, onvastheid, en vallen.

Duizeligheid: Dit is de meest voorkomende oorzaak van duizeligheid en wordt veroorzaakt door een lage bloeddruk. Het geeft je het gevoel dat je flauw gaat vallen. Meestal is duizeligheid het gevolg van uitdroging. Zorg ervoor dat u veel water drinkt. Niet alleen houdt het je gehydrateerd, maar het vermindert ook de kans op duizeligheid.

Licht in het hoofd: Dit wordt veroorzaakt door een laag bloedsuikergehalte. Het kan ook een gevolg zijn van uitdroging en bijwerkingen van medicijnen. De medicijnen die u neemt kunnen uw evenwicht beïnvloeden, dus het is een goed idee om daarmee te stoppen als dit de oorzaak van uw problemen is.

Onvastheid: Dit wordt veroorzaakt door een laag bloedsuikergehalte, alweer. Dit is het equivalent van “duizelig” zijn, maar een gevoel van duizeligheid zal optreden. Wanneer je bloedsuiker daalt, trekken je bloedvaten samen en trekken bloed weg uit je ledematen, waardoor het wegstroomt in je buik. Wanneer je voeten het bloed verlaten, stromen ze in je maag. Hierdoor krijgen ze honger. Deze hongerklop wordt veroorzaakt doordat de bloedsuiker uit je voeten wordt getrokken. Het is goed om te eten kort nadat je bent opgestaan, voordat je bloedsuiker nog lager zakt. Anders krijg je nog meer problemen.

Val: Dit is plotseling en vaak onverwacht. Het kan ook “onhandigheid” worden genoemd. Er is ook sprake van evenwichtsverlies als u in uw beweging wordt belemmerd. Mensen onderschatten vaak de krachten die op hen komen te staan, waardoor ze vallen of uitglijden. Dit is ook het voornaamste symptoom van een beroerte. Om de kracht van een beroerte te identificeren, gaat u voor een kracht staan waartegen u zich verzet. Dit is gemakkelijk te doen in een spiegel met de kracht van de zwaartekracht. Controleer uw spiegel; als de kracht groter is dan u verwacht, dan staat u eronder. vallen komt ook vaak voor na een beroerte, dus wees voorzichtig.

Evenwichtsklachten: Bekijk uzelf na een val in de spiegel en zoek uit wat de oorzaak van het probleem is. Is het uw zicht of uw gehoor dat op een of andere manier niet is wat u wilt? Is het te veel rondheid? Heb je het gevoel dat je je voeten niet helemaal op de juiste plaats kunt krijgen? Hebt u symptomen van duizeligheid? Dat zijn de dingen die u zult willen corrigeren, want als u dat niet doet, zou u wel eens een levensreddende fout kunnen maken.

Er zijn veel manieren om evenwichtsklachten te behandelen. Van de meeste van deze behandelingen is zelfs bekend dat ze alleen de symptomen van duizeligheid en vertigo verminderen. Behandelingen zijn echter niet de enige manier om te helpen. Ze zijn meestal additief, wat betekent dat ze in combinatie met elkaar worden gebruikt om het probleem te behandelen. Enkele natuurlijke behandelingen zijn massage, aromatherapie, reflexologie en supplementen. Als een van deze behandelingen uw favoriet is, is het een goed idee om er verslag van uit te brengen, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen. Zoals altijd, raadpleeg uw arts als u problemen hebt.

lees meer:

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.