Coaching – Wat is het?

Coach in de zorg

 

 

 

 

 

Coaching in de zorg is het leren beheersen van je eigen coachingsvaardigheden terwijl je met een persoon werkt om hem bij te staan in actie of om hem te helpen een bepaald gedragspatroon te veranderen dat voor hem belangrijk is. Bij coaching gaat het om ondersteunende in plaats van voorschrijvende reacties. Bij coaching gaat het om hun succes en het succes van het proces van de coachee. Het gaat niet om jou.

Coaching gaat over de coachee en zijn leren, zijn ontdekking en bekrachtiging van zijn bekwaamheden die hij zich misschien nooit eerder heeft gerealiseerd en ontwikkeld. Bij coaching gaat het om de intelligentie van het individu om zijn eigen weg te kiezen door ziekte en naar een heel leven.

Coaching heeft keuzes die voldoen aan de behoeften van alle deelnemers – de coach, en de cliënt van de coach of de coachee. Coaching heeft keuzes die voldoen aan de behoeften van de cliënt omdat coachees bekwamer zijn dan de ander of de cliënt.

Bij coaching gaat het er niet om of je de coach aardig vindt of dat hij bij je past. De meeste coaches bieden een gratis eerste consult aan om te zien of jij en je cliënt bij elkaar passen. Uw ervaringen, uw analytische geest, uw buikgevoel, uw intuïtie en uw hart vertellen het juiste verhaal voor uw specifieke probleem.

De rol van coach is te luisteren, te steunen en aan te moedigen. Je hebt een keuze. Je hebt een keuze over het niveau van coaching. Het gaat niet om de coach. Het gaat om het meest soepele contact en de relatie tussen u en uw coachee. Het gaat niet om geld of hoe dun de lijn is die de coach heeft tussen coach en cliënt.

Coaching gaat over het individu. De goede coach zal vragen stellen die de behoeften van de cliënten blootleggen. Het is de taak van de coach om als een spiegel voor hun pijn of hun ongemak te staan. De coach dwingt geen verandering af, maar ondersteunt alleen de verandering en begeleidt die door vragen en stilte. De prestatie van de coach heeft te maken met de bereidheid van de coachee om zijn emotionele toestand te aanvaarden, om te kunnen wachten tot de juiste vragen vanuit zijn eigen perspectief naar boven komen vanuit zijn eigen interne cheerleading. Het is de taak van de coach om coaching en de coachingrelatie relevant te maken voor de notie van kwetsbaarheid voor verandering.

Coaching gaat over u. De resultaten gaan over de houding van uw coachee en zijn reactie op de coaching tools. Ze gaan over de taal, de woorden, de muziek, de toon, de omgeving, de massage van emotie en zintuiglijke informatie. De ervaring van het gecoacht worden draagt ook bij aan wat er gaande is.

Coaching gaat niet over bewijs of validatie. Het gaat over het toelaten en ondersteunen van de mens. Het gaat over hen toestaan te ervaren waar ze mee te maken hebben door hun eigen menselijkheid. Het gaat erom de aanwezigheid van de pijn van een ander te voelen en een hart te hebben dat groot genoeg is om er gewoon doorheen te gaan wanneer het hen door een emotionele slippertje voert.

Coaching gaat over jou. Je bent er om te leren en je bent er om winst te behalen. Er is een verschil tussen iets bereiken en iets bereikt hebben. Je bent er voor het WAT? Wie? Wanneer? Waar? Hoe? Wanneer? en Hoe? Nou, ja, het gaat allemaal om JOU. Alleen JIJ weet echt wat een ander nodig heeft. Jij bent er om te bepalen wat jij wilt voor jezelf en je coachee of patiënt. Dus, hoe is het dat je daar bent om te krijgen wat je wilt? Nou, neem je cue van hen – want als je cliënt of patiënt geeft je een set van instructies die niet volledig ondersteunen uw verklaarde doelen, je bent betrouwbaar en betrouwbaar.

lees meer:

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.